Fortellerkafe søndag 7. desember kl 1800:

Historien om Ferdinand fortalt ved stemme, kropp og fiolin.

Ferdinand Elisabeth og Camilla

Du husker historien om Ferdinand? Oksen som heller ville lukte på blomstene enn å sloss i tyrefekterringen? Munro Leaf skrev denne lille historien i 1936 til sin venn Robert Lawson, for at tegneren Lawson skulle få noe å illustrere. Lite kunne Leaf ane at historien skulle bli bannlyst av facistene i Spania og brent av Nazistene i Tyskland. Ferdinand var en fredselskende pasifist!

Alan Ridout har skrevet et musikkstykke til Ferdinand for solo-fiolin og stemme. Med dette stykke som kjerne, vi Elisabeth og Camilla fortelle en historie for voksne om skjebnen, helter og deilige dufter!

Inngangspenger: 50 kroner

 

Tekst: Munro Leaf og Elisabeth Dahl

Musikk: Alan Ridout m.f.
Skuespiller: Elisabeth Dahl

Fiolinist: Camilla Rognes

Biografi:
Camilla Rognes er en etterspurt fiolinist, både som solist, kammer- og orkestermusiker. Hun har hatt lange engasjementer i Oslo-Filharmonien, spilt ofte i det Norske Kammerorkester og deltatt på flere store norske kammermusikkfestivaler.

Elisabeth Dahl har jobbet mange år som frilansskuespiller, hovedsakelig i London. I 2012 startet hun The Norwegian Shakespeare Company her i Oslo. Produksjoner i utvalg det siste året: Macbeth – the Making of a Murderer (turne), Ibsen Montage (Gamle Rådhus Oslo). www.norwegianshakespearecompany.no