Fortellerkafé Oslo

Søndag 5 februar, kl 19.00: Fra hjerte til hjerte, med Ivar Nygaard

dsc_2012_ivar-nyga%cc%8ard

Ivar Nygaard tar oss med på en mangfoldig reise gjennom sitt fortellerunivers. Et univers preget av en kjærlighet til det jærske lynne og landskap, og til havet.

Det blir dramatikk til sjøs med blindtarmbetennelse i full storm i Nordsjøen og kannibalisme i Floridagulfen. Gudmund og Otto opplevde ting på havet som preget dem for livet.

Du får møte Jærens (eneste) helgen, Den hellige Thorstein og spøkelset Berta gjenfortalt etter Jærens store forteller, Flinta-Lars (1864 – 1914). Lars A. Tjøtta var en meget fargerik personlighet på Jæren rundt århundreskiftet 1800/1900. Han ble kalt Flinta-Lars for sin interesse for oldsaker og kulturminner. Han samlet og fortalte historier om det gamle Jæren, og han likte spesielt fortellinger om jærbuens tro, overtro og det okkulte.

Ivar sjekker også inn på Madame Butlers Hotel for akterutseilte kapteiner. Utpå 1800 tallet fantes det minst ni driftige dansehus-madammer i Stavanger. Hver kveld var det masurka og hæla i taket i stuene deres. Tre karer fra Oltedalen hadde båt og ville på langfart for å se verden og bli rike. Men de trengte en kaptein. Hvor var mer naturlig å spørre seg for enn blant de forhutlede individene hos Madame Butler?

Inngangspenger kr: 100,-

Exit mobile version