Søndag 5 nov, kl 19.00: Åsmund og Maria: to fortellinger fra norsk middelalder

KH middelalder

Karen Høies fortellinger denne kvelden bygger på to av våre populære middelalderballader, Åsmund Frægdegjeva og Agnus Dei.

Fortellingen om Åsmund er nedfelt i middelalderballaden med samme navn. Kongsdatteren er i nød, modig og sterk tar Åsmund på seg oppdraget: å frelse kongsdatteren fra trollene i det mørke nord. Vi følger ham på den farefulle ferden. Troll og vonde vetter lurer, og fælest av dem alle er Skumegygri. Karen dikter videre på balladen, og publikum blir invitert til å synge med på omkvedene.

Jomfru Maria var en kjent og kjær skikkelse i middelalderen, hun opptrådte ofte som de forsvarsløses venn og hjelper. I dette eventyret viser Himmelmoren en strengere side. Guddatteren bryter løftene hun har gitt himmeldronningen, og må gjennom mange prøvelser før Jomfru Maria kan tilgi henne. Vi følger jenta på en reise, der forsakelse og bot til slutt mildner hennes skjebne. Fortellingen er vevet sammen med folkevisen Agnus Dei.

Karen Høie

Karen Høie er skuespiller og tekstforfatter, medlem av Norsk skuespillerforbund (NSF) og Dramatikerforbundet (NDF). Har lang fartstid som skuespiller i forskjellige grupper og teatre, og med turnéer i Den kulturelle skolesekken.

inngangspenger kr 100,-